Celor care citesc le spun să aibă curajul să viseze și să aibă curajul de a pune în practică ideile pe care le au. Vor avea de învățat indiferent dacă este un eșec sau un succes.
Descoperim povestea unui alt startup din programul Black Sea ClimAccelerator – Sera Aquaponica, fondat de Marius Dan Floria.
#poveste
După un research de aproximativ 2 ani și o serie de evenimente negative, am ajuns să pun pe foaie acest plan. Inițial doream să produc iarbă de grâu pentru partenerii noștri în garaj, printr-un sistem clasic de recirculare a apei. Garajul a devenit indisponibil, iar hala în care am vrut să montez aparatura pentru producție nu a mai fost terminată de către constructor. Între timp, am mai făcut research și am descoperit acest sistem de sera aquaponica prezent în foarte multe țări dezvoltate.
Ideea de a crește pește, de a produce iarbă de grâu și verdețuri pentru casă în cadrul aceluiași sistem recirculant ni s-a părut o idee care merită dezvoltată și pusă în aplicare. Deși este un proiect greu și complicat, suntem încrezători că vom reuși să îl punem pe picioare.
#soluție
Ideea propusă de noi este una validată în alte țări și în lista scurtă de beneficii putem cuprinde:
1. Reducerea consumului și a poluării apei.
2. Reducerea emisiilor de CO2 prin nefolosirea ierbicidelor și a îngrășămintelor.
3. Produse ecologice și de calitate superioară.
4. Soluții sănătoase pentru populație și mediu etc.
#echipă
Echipa este formată din colaboratori ai business-ului nostru actual (comerț și distribuție produse BIO) pe partea de marketing și vânzări. Pe partea tehnică avem un arhitect care a studiat domeniul serelor hidroponice și un programator cu experiență în automatizări, împreună cu un inginer electronist, toți dornici să se dezvolte.
#experiența Black Sea ClimAccelerator
În Black Sea ClimAccelerator am cunoscut oameni care vor să facă o diferență și care se implică activ în a lăsa ceva durabil în spate.
Celor care citesc le spun să aibă curajul să viseze și să aibă curajul de a pune în practică ideile pe care le au. Vor avea de învățat indiferent dacă este un eșec sau un succes.
#motivație
În primul rând, mă pasionează ideea, și apoi dorim un impact pozitiv asupra societății și a mediului.
#wishfulthinking
- Pentru cei care au o idee în care cred, dar nu au curajul de a face primul pas:
Le-aș spune să încerce. Nu au nimic de pierdut.
- Lumea pe care vreau să o las copiilor mei arată astfel:
Aș vrea ca mediul în care cresc să fie unul sănătos din punct de vedere fizic și moral. Aș vrea ca în mediul lor să fie unul în care se găsesc soluții și nu vinovați, aș vrea ca în lumea lor să fie un zâmbet la fiecare trecător…
- „Micile victorii/milestone-uri” deja atinse și planurile pentru următorul an:
Până acum am reușit să strângem o listă de viitori clienți și am reușit să facem o parte din demersurile necesare pentru obținerea autorizației de construcție. Am reușit să asamblăm câteva articole de blog și un research despre poluarea apei.
Anul viitor vom finaliza construcția până în luna iulie și sperăm să ieșim pe piață cu producția până la începutul lunii decembrie.
- Pentru oricine are urechi să audă:
„Să faci același lucru în mod repetat și să te aștepți să obții rezultate diferite” – este definiția ignoranței și a unei idei fixe.
Programul Black Sea ClimAccelerator 2021 este susținut de organizația europeană EIT – European Institute of Innovation and Technology, Climate-KIC și organizat de un consorțiu format din: Impact Hub Bucharest, alături de partenerul principal Raiffeisen Bank, The Climate Vertical, alături de partenerul principal Volta Grup în România și Innovation Starter în Bulgaria. Black Sea ClimAccelerator face parte dintr-un ecosistem de 7 consorții cu peste 30 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.