we are humans for nature

Povestea Freeden [Black Sea ClimAccelerator]

December 8, 2021

Povestea Freeden [Black Sea ClimAccelerator]

„Pe noi ne motivează cel mai mult ideea de a putea să ajutam oamenii, în timp ce oamenii ajută, la rândul lor, natura.”

Descoperim povestea unui alt startup din programul Black Sea ClimAccelerator – Freeden: o aplicație care îi permite utilizatorului să își personalizeze grădina facil și într-un timp scurt. Această idee a prins contur prin intenția celor două co-fondatoare, Andreea și Antonia, de a face informația cât mai accesibilă pentru cât mai mulți oameni. Andreea ne povestește despre ce a stat la baza ideii. 

#poveste

Avem un țel comun: inversarea celei de-a șasea extincții globale. Primul moment în care ne-am dat seama de compatibilitățile pe care le avem a fost tabăra de activism la care am participat în 2019.

#soluție

Deoarece mulți oameni cochetează cu ideea de a-și crește propria hrană, dar nu dispun de timpul necesar pentru a învăța cum să o facă, noi le oferim toate detaliile de care au nevoie pentru a face primii pași în noua lor experiență.

#echipă

Echipa este formată din mine (Antonia) și Andreea. Amândouă suntem pasionate de tranziția sustenabilă și avem un trecut comun când vine vorba de voluntariat și activism pe tema protecției mediului. Andreea a absolvit specializările Geografie și Ecologie, ceea ce reprezintă un avantaj oricând avem nevoie de expertiză în domeniu, clarificând soluții pentru problemele de mediu cu care ne confruntăm. Eu (Antonia) sunt studentă în anul V la Facultatea de Medicină Veterinară, am experiență în comunicarea cu publicul și managementul proiectelor, fiind implicată în multiple proiecte naționale și internaționale.

#experiența Black Sea ClimAccelerator

Cea mai interesantă experiență din accelerator este reprezentată, de departe, de ședințele de mentorat. Ne-au ajutat enorm când vine vorba de conturarea noilor idei și dezvoltarea celor pe care le aveam deja.

#motivație

Pe noi ne motivează cel mai mult ideea de a putea să ajutam oamenii, în timp ce oamenii ajută, la rândul lor, natura.

#wishfulthinking

  • Pentru cei care au o idee în care cred, dar nu au curajul de a face primul pas:

Dacă tot vei face primul pas la un moment dat, de ce să nu îl faci acum?

  • Lumea pe care vreau să o las copiilor mei arată astfel:

Mai bună decât cea de acum.

  • „Micile victorii/milestone-uri” deja atinse și planurile pentru următorul an:

Prima noastră victorie a fost intrarea în finala acceleratorului, care ne-a ajutat să inițiem dezvoltarea proiectului. Pe viitor, plănuim să ne extindem echipa și să dezvoltăm o aplicație valoroasă pentru utilizatorii noștri.

Programul Black Sea ClimAccelerator 2021 este susținut de organizația europeană EIT – European Institute of Innovation and Technology, Climate-KIC și organizat de un consorțiu format din: Impact Hub Bucharest, alături de partenerul principal Raiffeisen Bank, The Climate Vertical, alături de partenerul principal Volta Grup în România și Innovation Starter în Bulgaria. Black Sea ClimAccelerator face parte dintr-un ecosistem de 7 consorții cu peste 30 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.

Together with the ecosystem, we inspire and accelerate teams to solve critical climate challenges.