we are humans for nature

Povestea Agro Waste Innovation [Black Sea ClimAccelerator]

December 8, 2021

Povestea Agro Waste Innovation [Black Sea ClimAccelerator]

Agro Waste Innovation este startup-ul care își propune să folosească resturile vegetale care nu sunt valorificate pentru a crea ambalaje sustenabile ce le-ar înlocui pe cele din plastic. Mădălina Barnisca, co-fondator, ne povestește despre parcursul în lumea antreprenoriatului și experiența în cadrul programului de eco-inovare Black Sea ClimAcceleator

#poveste

În urma unor cursuri în domeniul agriculturii împreună cu co-fondatorul Darius și alături de alți colegi, am realizat că există o cantitate semnificativă de resturi vegetale care nu este valorificată. Activând în acest domeniu, am considerat că am putea încerca să valorificăm aceste deșeuri, transformându-le într-un produs finit sustenabil, care să aibă mai multe utilități. Totodată, ne dorim ca acest produs să ajute la combaterea poluării și reducerea utilizării plasticului. Fiind foarte motivați și încântați de posibilitatea valorificării deșeurilor disponibile și de faptul că aceasta ar putea avea un impact pozitiv nu doar asupra mediului, dar și asupra comportamentului nostru ca și consumatori, ne-am propus să creăm acest start-up prin care să le dăm utilitate acestor resturi vegetale.

#soluție

Prin cercetarea pe care o parcurgem în prezent, intenționăm să creăm un produs finit sustenabil din resturile vegetale disponibile în România pentru înlocuirea ambalajelor din plastic.

#experiența Black Sea ClimAccelerator

Experiența noastră în cadrul acceleratorului a fost extrem de constructivă. Suntem foarte recunoscători pentru această oportunitate. Am avut prilejul de a cunoaște oameni minunați cu foarte multă experiență, să învățăm lucruri practice, să facem schimb de idei și, totodată, să avansăm în cadrul afacerii noastre. Mulțumim tuturor pentru implicare și disponibilitate! An experience that we will always remember!

#motivație

Visul nostru este ca startup-ul nostru să aibă un impact pozitiv asupra societății și să contribuim la protejarea mediului înconjurător, astfel protejându-ne viitorul.

#wishfulthinking

  • Pentru cei care au o idee în care cred, dar nu au curajul de a face primul pas:

Calea antreprenoriatului este foarte anevoioasă, însă, dacă crezi în ideea ta și reușești să o validezi, primul pas e parcurs. Întregul proces este o aventură cu foarte multe greutăți, dar totodată fiecare milestone vine cu satisfacții nemăsurabile. The feeling is irreplaceable and makes every step special and worth taking. 🙂

#contact

O puteți susține pe Mădălina și proiectul Agro Waste Innovation pe pagina ei personală de LinkedIn.

Programul Black Sea ClimAccelerator 2021 este susținut de organizația europeană EIT – European Institute of Innovation and Technology, Climate-KIC și organizat de un consorțiu format din: Impact Hub Bucharest, alături de partenerul principal Raiffeisen Bank, The Climate Vertical, alături de partenerul principal Volta Grup în România și Innovation Starter în Bulgaria. Black Sea ClimAccelerator face parte dintr-un ecosistem de 7 consorții cu peste 30 de țări din Europa, Africa, Orientul Mijlociu și America de Sud.